Količina:

0


Znesek:

0,00Kar v trgovini "pod kozolcem" se dobi,
vsak z veseljem podari. 
DOBRODOŠLI v naš mali raj,
za vsakega se najde kaj. 

Delovni čas trgovine:
Ponedeljek     8-16
Torek              8-16
Sreda             8-16
Četrtek           8-16
Petek              8-16
Sobota, nedelja in prazniki: Zaprto

Kontrolna enota:
SI-EKO-002

Sirilo tekoče 100ml

Biotehniski center Naklo

Sirilo tekoče 100ml
  • Sirilo tekoče 100ml
  • Cena:

    6,00 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Opis: Je sirilo proizvajalca Chr. Hansena iz Danske proizvedeno z pomočjo Aspergillus niger var.awamori. Tako pridobljeno sirilo je visoke kakovosti in konstantne kvalitete. Vsebuje encim za usirjenje mleka, ki optimalno deluje na kazein in omogoča dober izplen sira. V sirilu je vsebnost aktivnega encima himozin ( ang. chymosin ec 3.4.23.4) 100%. To je potrjeno z metodo; AP-021 Glucoamylase in AP-20 Amylase. Ne vsebuje ostalih encimov, barvil ali aromatičnih dodatkov.

Količina sirila je za 300l mleka.

Potrebna količina sirila je odvisna od več faktorjev in sicer od želenega časa usirjenja, tipa sira, temperature sirjenja, pH mleka v času ko dodamo sirišče (nižji je pH, večja je aktivnost), karakteristike kultur, ki jih uporabljamo, dodatka CaCl2 in NaCl
Nekateri od faktorjev variirajo od države do države, od mlekarne do mlekarne, pa tudi od dneva do dneva. Priporoča se uporaba 15-30 ml sirila CHY-MAX Plus na 100 l mleka. Aktivnost sirila z nižjo vrednostjo pH narašča. Optimalna temperatura delovanja sirila je 43o C. Mleko segrejte na temperaturo usirjenja, v večini primerov med 29oC in 34o C, upoštevajoč izbrano tehnologijo izdelave in zgoraj navedene faktorje. Preden uporabite sirilo je priporočeno, da ga zmešate z vodo v razmerju 1 del sirila + 10 do 15 delov vode. Voda v kateri raztapljate sirilo mora biti čista, mehka, nevtralnega pH in neklorirana. Ko zmešate sirilo z vodo dobro premešajte, da se sirilo dobro raztopi in takoj dodajte pripravljenemu mleku za sir ob intenzivnem mešanju v 2 do 3 minutah.