Količina:

0


Znesek:

0,00

Velika izbira adventnih venčkov!
 

Delovni čas trgovine:

Ponedeljek    8-16 ure
Torek              8-16 ure
Sreda              8-16 ure
Četrtek           8-16 ure
Petek              8-16 ure

Kontrolna enota:
SI - EKO - 002

Sirilo v prahu 20gr

Biotehniski center Naklo

Sirilo v prahu 20gr
  • Sirilo v prahu 20gr
  • Cena:

    7,00 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

CHY–MAX POWDER EXTRA NB, je sirilo proizvajalca Chr. Hansena iz Danske proizvedeno z pomočjo Aspergillus niger var.awamori. Tako pridobljeno sirilo je visoke kakovosti in konstantne kvalitete. Tako pridobljeno sirilo vsebuje encim, ki usiri mleko in optimalno deluje na kazein, ter omogoča dober izplen sira. V sirilu je vsebnost aktivnega encima himozin ( ang. chymosin ec 3.4.23.4) 100%.V sledeh so prisotni kazeinski peptoni. To je potrjeno z metodo; AP-021 Glucoamylase in AP-20 Amylase. Ne vsebuje ostalih encimov, barvil ali aromatičnih dodatkov.

Količina sirila je za 1000l mleka.

Sirilo CHY–MAX POWDER EXTRA NB se lahko uporablja pri proizvodnji vseh vrst sirov. Zaradi visokega deleža himozina v sirilu je optimalen za izdelavo sirov, ki zorijo( poltrdih in trdih sirov).
Potrebna količina sirila je odvisna od več faktorjev in sicer od želenega časa usirjenja, tipa sira, temperature sirjenja, pH mleka v času ko dodamo sirišče (nižji je pH, večja je aktivnost), karakteristike kultur, ki jih uporabljamo, dodatka CaCl2 in NaCl. Nekateri od faktorjev variirajo od države do države, od mlekarne do mlekarne, pa tudi od dneva do dneva. Priporoča se uporaba 1,3 do 2,6 grama sirila CHY–MAX POWDER EXTRA NB 100 l mleka. Aktivnost sirila z nižjo vrednostjo pH narašča. Optimalna temperatura delovanja sirila je 43o C. Mleko segrejte na temperaturo usirjenja, po priporočilih med 29oC in 34o C, upoštevajoč izbrane tehnologije izdelave in zgoraj navedene faktorje. Preden uporabite sirilo je priporočeno, da ga zmešate z vodo v razmerju 1 del sirila + 10 do 20 delov vode. Voda v kateri raztapljate sirilo mora biti čista, mehka, nevtralnega pH in neklorirana. Ko zmešate sirilo z vodo dobro premešajte, da se sirilo dobro raztopi in takoj dodate pripravljenemu mleku za sir ob intenzivnem mešanju v 2 do 3 minutah.