Količina:

0


Znesek:

0,00

Dobrodošli v naši spletni trgovini!

Delovni čas Trgovine Pod kozolcem:
Pon. - sre.: 9:00 - 16:00
Čet.: 9:00 - 18:00
Pet.: 9:00 - 14:00

Kultura CHN19 50u

CHR Hansen

Kultura CHN19 50u
  • Kultura CHN19 50u
  • Cena:

    12,00 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Opis: Kultura CHN-19 je pakirana v vrečke, v kateri je 50 enot kulture, kar ustreza za cepljenje 500 litrov mleka. Uporablja se za poltrdi tip sira (gavda, edamski sir), mehki sir (kislinski siri, skuta, camembert,sir z modro plesnijo) ter kislo smetano.

Priprava kulture: Vsebino vrečke zamrznjeno DVS kulture stresemo v 1 liter mleka, ki ga predhodno segrevamo 10 minut na temperaturi 90°C in nato ohladimo na temperaturo 20-25°C. Po dodatku kulture v mleko dobro premešamo (10 minut) in nato razdelimo na toliko enakih delov, odvisno koliko mleka usirjamo. Mleko s kulturo damo v posodice oziroma lončke s pokrovom ali pa pokrijemo s folijo in zamrznemo (-18°C). Ena posodica oziroma lonček tako pripravljene kulture ustreza za cepljenje sorazmernega dela mleka.

Primer: Če je kultura za 500 litrov mleka in če se usirjamo 50 litrov mleka, pripravljeno mešanico razdelimo na 10 lončkov (500/50=10). Pred dodatkom tako pripravljene kulture v mleko, posodico oziroma lonček ogrejemo v topli vodi (da vsebina odmrzne). Tako pripravljeno kulturo lahko cepimo v mleko.