Količina:

0


Znesek:

0,00

V času šolskih počitnic od 19. 02. 2024 do 23. 02. 2024,
bo trgovina ODPRTA po ustaljenem urniku.

Veselimo se vašega obiska.

Delovni čas trgovine:

Ponedeljek     8-16
Torek              8-16
Sreda             8-16
Četrtek           8-16
Petek              8-16
Sobota, nedelja in prazniki: Zaprto

Kontrolni obrat:
SI-EKO-002

Kultura YCX16 - za ČVRSTI JOGURT

CHR Hansen

Kultura YCX16 - za ČVRSTI JOGURT
  • Kultura YCX16 - za ČVRSTI JOGURT
  • Cena:

    14,00 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Kultura YC - X16 je pakirana v vrečke, v kateri je 50 enot kulture, kar ustreza za cepljenje 250 litrov mleka. 

Termofilna kultura

Bakterije:

Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus

Streptococcus thermophilus

UPORABNO ZA:  jogurt (čvrsti)


Priprava kulture: Vsebino vrečke zamrznjeno DVS kulture stresemo v 1 liter mleka, ki ga predhodno segrevamo 10 minut na temperaturi 90°C in nato ohladimo na temperaturo 20-25°C. Po dodatku kulture v mleko dobro premešamo (10 minut) in nato razdelimo na toliko enakih delov, odvisno koliko mleka usirjamo. Mleko s kulturo damo v posodice oziroma lončke s pokrovom ali pa pokrijemo s folijo in zamrznemo (-18°C). Ena posodica oziroma lonček tako pripravljene kulture ustreza za cepljenje sorazmernega dela mleka.

Primer: Če je kultura za 500 litrov mleka in če se usirjamo 50 litrov mleka, pripravljeno mešanico razdelimo na 10 lončkov (500/50=10). Pred dodatkom tako pripravljene kulture v mleko, posodico oziroma lonček ogrejemo v topli vodi (da vsebina odmrzne). Tako pripravljeno kulturo lahko cepimo v mleko.