Količina:

0


Znesek:

0,00

Delovni čas trgovine:

Ponedeljek    8-16 ure
Torek             8-16 ure
Sreda            8-16 ure
Četrtek          8-16 ure
Petek            8-16 ure

Kontrolna enota:
SI - EKO - 002

Mravlje stop 500ml

HomeOgarden

Mravlje stop 500ml
  • Mravlje stop 500ml
  • Cena:

    5,00 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Sredstvo proti plazečemu se mrčesu, higienskim škodljivcem in drugim nadlogam, kot so mravlje, srebrne ribice, mačje bolhe, rdeče ptičje pršice za uporabo v gospodinjstvu. Pripravljen iz diatomejske zemlje, naravne amorfne kremenke iz fosilnih usedlin kremenčastih alg.

Način delovanja: Pripravek ima zahvaljujoč svojim lastnostim močno izsušujoč učinek. Potrebno ga raztrositi na mestih, kjer se giba in skriva mrčes. Škodljivci in nadloge se z lastnim gibanjem naprašijo, ob stiku s silikatnim prahom pa se ta usede na površini insektov. Posledično se uniči njihova voskasta zaščitna plast, ki preprečuje izhlapevanje, in v kratkem času insekti odmrejo zaradi izsušitve.

Navodila za uporabo: Pripravek je insekticid in akaricid za uporabo v gospodinjstvu proti: mravljam (Lasius niger), srebrnim ribicam (Lepisma saccharina), kletnim prašičkom (Porcelio scaber), mačjim bolham (Ctenocephalides felis) in rdečim ptičjim pršicam (Dermanyssus gallinae). Sredstvo je primerno za uporabo v kuhinjah, kleteh in bivalnih prostorih ter na pritrjenih suhih površinah v bližini hiše (stenskih razpokah, fugah na terasi itd.). S sredstvom posujte skrivališča in poti mrčes ali naredite prašne prepreke. Iz higienskih razlogov je treba mrtve škodljivce odstraniti. Odmerek: 25 ml – 50 ml na tekoči meter in na poti insektov ustvarite prašno prepreko v višini 0,2 cm in širine 0,5-2 cm.

Uporabite: 150 ml – 250 ml sredstva na kvadratni meter in posujte v večja gnezda ali skrivališča. Odrežite konico odprtine za doziranje na plastenki. Z rahlim pritiskanjem na plastenko in z odprtino obrnjeno navzdol nanesite sredstvo na mesta, kjer se mrčes giba, v reže in skrivališča oz. ustvarite prašno prepreko.

Uporaba proti ektoparazitom: Sredstvo se uporablja v okolici domačih živalih, ne na živalih samih. Škodljivci so tako odpravljeni na poti z in na gostitelja.

Proti mačjim bolham: Mačje bolhe se zadržujejo v okolici mest, kjer mačke in psi spijo. S sredstvom posujte skrivališča in mesta za razmnoževanje mrčesa ali naredite prašne prepreke. Prašno oblogo je treba nanesti na površino in biti mora dobro vidna. Možna je tudi neposredna obdelav mesta spanja.

Proti rdeči ptičji pršici v reji perutnine: S sredstvom posujte palice za sedenje in druga mesta, v katerih se lahko skrivajo pršice, kot so reže in koti. Prašno oblogo je treba nanesti na površino in biti mora dobro vidna. Prašno oblogo po potrebi obnovite.

Odmerek: 150 ml – 250 ml sredstva/m2

Prašenje: Preprečite prepih, dokler se prah ne usede. Karence ni.

Napotek: Da bi predčasno zaznali pojav mrčesa, je priporočljivo opazovati ogroženo območje. Ko je mrčes uspešno odpravljen, prahu ni treba odstraniti, saj boste tako dolgoročno preprečili ponovni pojav mrčesa. Ob ponovnem pojavu lahko nanos ponovite.