Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Delovni čas trgovine:

Ponedeljek    8-16 ure
Torek             8-16 ure
Sreda            8-16 ure
Četrtek          8-16 ure
Petek            8-16 ure

Kontrolna enota:
SI - EKO - 002

Kalilnik GEO bpa free

Amarant

Kalilnik GEO bpa free
  • Cena:

    27,90 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Seme namočite čez noč (8-10 ur). Naslednji dan splaknite seme pod tekočo vodo in jih razporedite enakomerno po pladnju, če je potrebno, tudi s pomočjo rok. Seme prelijte s polnim kozarcem vode vsaj dvakrat dnevno (1 zjutraj in 1 zvečer); v primeru toplega vremena dodajajte vodo bolj pogosto, da se seme ne osuši. Ko kalite veliko količino semen, poskrbite za to, da so vsa navlažena enakomerno. Kalilnik imejte na sobni temperaturi, izogibajte se direktni svetlobi na seme. Kalčki so pripravljeni v 3-7 dneh, glede na sobno temperaturo in sorto rastline. Kalčke shranjujte v hladilniku do 1 tedna. Če je potrebno, pred zaužitjem odstranite luščine semena.
Kako kaliti mucilagena semena (kreša, lan, bazilika, rukola, chia)?
Mucilagenih semen ne namakamo, ampak jih po plastičnem kalilniku razprostremo v tanki plasti. Semena vlažimo večkrat dnevno, najlažje s pomočjo razpršilnika. Prve 3-4 dni jih vlažimo 5-6x dnevno, nato 2-3x dnevno. Kalčki so pripravljeni v 8-10 dneh. Za vzgojo kalčkov iz mucilagenih semen sicer priporočamo uporabo GEO glinenega kalilnika.

Čiščenje BPA FREE kalilnika:
Po uporabi kalilnika, le-tega dobro operemo in odstranimo vse koreninice, kalčke itd. Tudi reže je potrebno sčistiti, saj se v nasprotnem primeru lahko ob naslednjem kaljenju tam razvijejo bakterije in plesni. Pomagamo si lahko z zobotrebcem, ščetko ipd. V primeru, da kalilnik ne bomo takoj znova uporabili, ga pred shranjevanjem dobro osušimo.