Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Delovni čas trgovine:

Ponedeljek    8-16 ure
Torek             8-16 ure
Sreda            8-16 ure
Četrtek          8-16 ure
Petek            8-16 ure

Kontrolna enota:
SI - EKO - 002

Kava - Knajp natur 250 gr eko

Kava - Knajp natur 250 gr eko
  • Kava - Knajp natur 250 gr eko
  • Cena:

    4,30 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Želod je s škrobom bogata hrana, saj ga vsebuje približno tretjino. Druge sestavine so sladkorji, ki je skoraj desetina vseh snovi, približno enaka je količina čreslovin, zaradi katerih je želod za prehrano brez posebne priprave neuporaben, nekaj odstotkov je beljakovin in maščob, eteričnih olj, rudnin in drugo. Ker je za predelavo ŽELODA v užitno stanje potrebno namakanje, spiranje ali kuhanje v vodi, s tem izgubimo del rudnin in drugih snovi, ostane pa ves škrob, ki je najpomembnejša prehranska sestavina ŽELODA. Hrast kot rastlina slovi predvsem po lubju mladih vej in mladih debel, ki vsebujejo do dvakrat več čreslovin kot ŽELOD, hrastove šiške pa kar trikrat več, vendar tudi želod, predvsem kot poparek, zavretek ali ŽELODOVO KAVO, nekdaj uporabljali predvsem za krepitev telesa. Za telo so pomembne prav čreslovine, ki jih v želodu kot hrani nočemo okusiti ali vsaj ne preveč.  Bogat je z vitamini B in E.
Za vsake pol litra vrele vode odmerimo eno ali dve žlički ŽELODOVE KAVE »KNAJP BIO«. Vodo zavremo, odstavimo z ognja, vmešamo KNAJP BIO ter znova zavremo. Pustimo dve do tri minute, nato tekočino odlijemo od gošče. Goščo lahko dodamo h jogurtu ali kosmičem.