Količina:

0


Znesek:

0,00

.

Delovni čas trgovine:

Ponedeljek     8-16
Torek              8-16
Sreda             8-16
Četrtek           8-16
Petek              8-16
Sobota, nedelja in prazniki: Zaprto

Kontrolni obrat:
SI-EKO-002

Zelje Emona seme eko

Amarant

Zelje Emona seme eko
  • Cena:

    2,20 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Zelje Emona
Brassica oleracea convar. capitata var. alba

 Zelje Emona je avtohtona slovenska sorta poznega zelja, primernega tako za solate, kot tudi za kisanje in skladiščenje. Naredi velike okrogle glave, težke 3-7 kg, s tankimi listi, zaradi česar je kisano zelje zelo mehko in ni zateglo. Rastno dobo ima 130 dni oz. cca. 100 dni od sadike do glave.

 Različne sorte zelja delimo na zgodnje, srednje pozne in pozne glede na dolžino rastne dobe. Zgodnje sorte imajo rastejo od sadike do glave do 60 dni, srednje pozne do 80 dni in pozne nad 90 dni. Tako lahko zgodnje sorte sejemo v več terminih skozi leto, tudi poleti, medtem ko se pozne sorte lahko seje le spomladi, sicer ne zaključijo rasti pred zimo. 

 Zelje rada napadeta dva škodljivca - gosenice in bolhač. Prve pojedo liste in srček rastline. Na ekološki način se jih lahko znebimo tako, da skuhamo liter močnega pelinovega čaja, ga razredčimo s 5-10 l vode in s to mešanico poškropimo rastline. Po potrebi postopek po par dneh ponovimo. Bolhač pa dela zanj tipične luknjice na rastlinah. Znebimo se ga z dobrim kolobarjem (5-7 let) ali pa z vztrajnim rahljanjem zemlje. Setev drugih kapusnic, kot je npr. kitajsko zelje ali gorčica, ne pomaga!

Kotrolna enota:
SI - EKO - 002