Opis izdelka
Klasična rdeča okrogla redkvica prijetnega aromatičnega okusa.
Redkvico sicer lahko sejemo čez celo leto, ampak poleti ne naredi dobro (običajno je puhla, ali pa sploh ne zraste). Redkvico običajno sejemo spomladi (lahko že od začetka marca), najboljši pridelek pa imamo pri jesenski setvi (konec avgusta-oktober) - takrat so redkvice najbolj debele in okusne, nič puhle.
Izraz "mesečna redkvica" izhaja iz tega, da pri teh redkvice traja približno en mesec od setve do pobiranja.
Redkvico sicer lahko sejemo čez celo leto, ampak poleti ne naredi dobro (običajno je puhla, ali pa sploh ne zraste). Redkvico običajno sejemo spomladi (lahko že od začetka marca), najboljši pridelek pa imamo pri jesenski setvi (konec avgusta-oktober) - takrat so redkvice najbolj debele in okusne, nič puhle.
Izraz "mesečna redkvica" izhaja iz tega, da pri teh redkvice traja približno en mesec od setve do pobiranja.