Količina:

0


Znesek:

0,00

.

Delovni čas trgovine:

Ponedeljek     8-16
Torek              8-16
Sreda             8-16
Četrtek           8-16
Petek              8-16
Sobota, nedelja in prazniki: Zaprto

Kontrolni obrat:
SI-EKO-002

Fižol Helios nizek seme eko

Amarant

Fižol Helios nizek seme eko
  • Fižol Helios nizek seme eko
  • Cena:

    2,20 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Fižol Helios
Phaseolus vulgaris

Zgodnja sorta, ki naredi približno 50 cm visoke rastline, na katerih je obilo 16-18cm dolgih okroglih strokov. Stroki so zelo mehki, brez nitk in prijetne rumene barve. Sejemo po 3-5 zrn skupaj na 30 cm ali po 1 zrno na 10 cm. Zrnje je črne barve.

Nizek fižol ne potrebuje opore, sejemo pa ga v vrste. Poskrbeti moramo za to, da je med vrstami dovolj prostora, da lahko fižol spodbiramo.
Stročji fižol obiramo na dan za cvet, glede na setveni priročnik. Če ga obiramo takrat, spodbujamo novo cvetenje, zato imamo na rastlini vedno znova nov pridelek, stroki pa ostanejo mehki in brez nitk do en teden v hladilniku. Če obiramo stročje na dan za plod, s tem spodbujamo zorenje zrnja, tako na rastlini, kot tudi v obranem stročju. Tako stročje postane trdo in nitkasto v par dneh, zato ga je treba porabiti sproti, na rastlini pa že nastavljeno stročje hitro dozori, novi cvetovi pa se ne tvorijo. Na dan za list pa sploh odsvetujemo kakršnokoli obiranje ali obdelavo fižola, saj s tem pospešujemo razvoj glivic, kar se kasneje izkaže v obliki bolezni.

Hvala za vaše povpraševanje. Trenutno tekočega sirila ni na zalogi

Kotrolna enota:
SI - EKO - 002