Opis izdelka
Vrtna kreša spada med kapusnice. Tako po okusu, kot tudi sestavi je zelo podobna ostalim predstavnikom te skupine.
Imajo močan, rahlo pekoč okus, zato jih ne uporabljamo za osnovo jedi, ampak le kot dodatek. Primerni so kot sestavina solat, omlet, sendvičev, itd.
*seme dobro operemo
*ne namakamo, če pa že,
namakamo do 15 min
*spiramo 2-3x dnevno
*čas kaljenja: 4-6 dni
*seme:kalčki = 1:10
*Pri kalčkih želimo zelenje, torej kalimo na svetlobi, a ne direktnem soncu.
*Za kaljenje so primerni različni kalilniki, najbolj od vseh pa kalilni pladnji, predvsem keramični (terracotta), saj vpijajo sluz iz semena.
*Osušene kalčke lahko shranjujemo v hladilniku 1 teden.
*Pred uporabo jih dobro speremo z vodo.
V izdelku je možna prisotnost gorčice v sledeh.
Kotrolna enota:
SI - EKO - 002
Imajo močan, rahlo pekoč okus, zato jih ne uporabljamo za osnovo jedi, ampak le kot dodatek. Primerni so kot sestavina solat, omlet, sendvičev, itd.
*seme dobro operemo
*ne namakamo, če pa že,
namakamo do 15 min
*spiramo 2-3x dnevno
*čas kaljenja: 4-6 dni
*seme:kalčki = 1:10
*Pri kalčkih želimo zelenje, torej kalimo na svetlobi, a ne direktnem soncu.
*Za kaljenje so primerni različni kalilniki, najbolj od vseh pa kalilni pladnji, predvsem keramični (terracotta), saj vpijajo sluz iz semena.
*Osušene kalčke lahko shranjujemo v hladilniku 1 teden.
*Pred uporabo jih dobro speremo z vodo.
V izdelku je možna prisotnost gorčice v sledeh.
Kotrolna enota:
SI - EKO - 002