Količina:

0


Znesek:

0,00

.

Delovni čas trgovine:

Ponedeljek    8-16 ure
Torek             8-16 ure
Sreda            8-16 ure
Četrtek          8-16 ure
Petek            8-16 ure

Kontrolna enota:
SI - EKO - 002

Buče Hokaido eko seme

Amarant

Buče Hokaido eko seme

Opis izdelka

Buča Hokaido
Cucurbita maxima

 Buča Hokaido je ena izmed najbolj poznanih buč, ki se lahko uporablja za razne jedi - od juh, njokov, pirejev, pa do šarkljev, pit itd. Plod je okroglo-hruškast in zraste do 3kg. Ima živo oranžno aromatično meso s temno oranžno lupino, ki se med kuhanjem zmehča in je užitna. Se zelo dobro skladišči.

 Buče lahko sejemo v lončke v koncu aprila in jih presadimo na stalno mesto, ko poženejo prvi pravi list, vendar ne pred koncem nevarnosti slane (15. maj), lahko pa jih takrat sejemo direktno na stalno mesto. Pri saditvi na stalno mesto moramo poskrbeti, da ima rastlina dovolj prostora, zato jih sadimo na vsaj 50 cm. Buče imajo rade močno zemljo, zato jih ne sadimo na revna tla, zelo dobro pa uspevajo npr. na robu kompostnika. Prav tako buče slabo prenašajo sušo, zato jih med sušnimi obdobji občasno zalivamo.

 Če želimo, veliko plodov na eni rastlin, jo moramo vršičkati. Na glavni vreži odstranimo vrh za prvimi devetimi listi, prav tako naredimo tudi na prvih stranskih poganjkih. Na glavni vreži so namreč skoraj sami moški cvetovi, na prvih stranskih poganjkih je nekaj moških, nekaj ženskih cvetov, na drugih stranskih poganjkih pa so predvsem ženski cvetovi.

Kotrolna enota:
SI - EKO - 002