Opis izdelka
Zimski luk je tip čebule, ki ne odebeli čebulice, prav tako ne dozori. Uporablja se celo rastlino - čebulico, cevasto steblo in zelenje. Pri nas ji rečemo "mlada čebula", v tujih receptih pa jo najdemo pod imenom "spring onions" ali "scallions". Uporabljamo jo kot dodatek solati, prilogam, popularna pa je tudi v kitajski kuhinji.
Gojimo jo lahko čez celo leto, ima pa precej dolgo rastno dobo. Če jo posejemo spomladi, jo bomo lahko začeli pobirati jeseni. Če jo želimo postreči na prvomajskem pikniku, pa jo posejemo septembra prejšnje leto. Ko doseže velikost, primerno za pobiranje, jo lahko še vedno pustimo v zemlji, saj se kot rastlina obdrži in ne propade, pomrzne ali začne zoreti. Pobiramo jo sproti, ko jo potrebujemo in tako lahko uživamo v mladi čebuli celo leto.
Kotrolna enota:
SI - EKO - 002
Gojimo jo lahko čez celo leto, ima pa precej dolgo rastno dobo. Če jo posejemo spomladi, jo bomo lahko začeli pobirati jeseni. Če jo želimo postreči na prvomajskem pikniku, pa jo posejemo septembra prejšnje leto. Ko doseže velikost, primerno za pobiranje, jo lahko še vedno pustimo v zemlji, saj se kot rastlina obdrži in ne propade, pomrzne ali začne zoreti. Pobiramo jo sproti, ko jo potrebujemo in tako lahko uživamo v mladi čebuli celo leto.
Kotrolna enota:
SI - EKO - 002