Količina:

0


Znesek:

0,00

.

Delovni čas trgovine:

Ponedeljek     8-16
Torek              8-16
Sreda             8-16
Četrtek           8-16
Petek              8-16
Sobota, nedelja in prazniki: Zaprto

Kontrolni obrat:
SI-EKO-002

Grah sladkorni Ambrosia seme eko

Amarant

Grah sladkorni Ambrosia seme eko
  • Cena:

    2,20 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Sladkorni grah Ambrosia
Pisum sativum L.

Srednje visoka sorta (70cm) sladkornega graha s srednje dolgimi stroki. Gojimo ga ob mreži za grah (lahko na obe strani mreže). Sladkorni grah je slajšega okusa in se lahko uporablja tako za zrnje, kot tudi za stročje, saj so stroki mehki, kot pri stročjem fižolu.

Pri sladkornem grahu se stročje spodbira, zato ga moramo sejati dovolj redko - eno zrno na 10 cm.

 Stročji grah obiramo na dan za cvet, glede na setveni priročnik. Če ga obiramo takrat, spodbujamo novo cvetenje, zato imamo na rastlini vedno znova nov pridelek, stroki pa ostanejo mehki in brez nitk do en teden v hladilniku. Če obiramo stročje na dan za plod, s tem spodbujamo zorenje zrnja, tako na rastlini, kot tudi v obranem stročju. Tako stročje postane trdo in nitkasto v par dneh, zato ga je treba porabiti sproti, na rastlini pa že nastavljeno stročje hitro dozori, novi cvetovi pa se ne tvorijo. Na dan za list pa sploh odsvetujemo kakršnokoli obiranje ali obdelavo graha, saj s tem pospešujemo razvoj glivic, kar se kasneje izkaže v obliki bolezni.

 Grah lahko sejemo že zgodaj spomladi (marec), saj dobro prenese mraz. Možna je setev tudi v jeseni (september, oktober), ob čimer se pridelek pobira zgodaj spomladi. Pri grahu so užitni in tudi zelo okusni tudi listi, ki jih pripravimo enako, kot zeleno solato.

Kotrolna enota:
SI - EKO - 002