Količina:

0


Znesek:

0,00

.

Delovni čas trgovine:

Ponedeljek     8-16
Torek              8-16
Sreda             8-16
Četrtek           8-16
Petek              8-16
Sobota, nedelja in prazniki: Zaprto

Kontrolni obrat:
SI-EKO-002

Buča Blue Ballet seme eko

Amarant

Buča Blue Ballet seme eko
  • Cena:

    3,30 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Buča Blue ballet
Cucurbita maxima Duch.

 Blue ballet je po obliki in mesu enaka Hokaido, le da ima modro-sivo lupino, ki je ni nujno potrebno lupiti pred kuhanjem. Ima zelo okusno in čvrsto, oranžno meso, uporabno za juhe, njoke ipd. Plodovi so težki 1-3kg in se zelo dobro skladiščijo do aprila/maja.

 Buče lahko sejemo v lončke v koncu aprila in jih presadimo na stalno mesto, ko poženejo prvi pravi list, vendar ne pred koncem nevarnosti slane (15. maj), lahko pa jih takrat sejemo direktno na stalno mesto. Pri saditvi na stalno mesto moramo poskrbeti, da ima rastlina dovolj prostora, zato jih sadimo na vsaj 50 cm. Buče imajo rade močno zemljo, zato jih ne sadimo na revna tla, zelo dobro pa uspevajo npr. na robu kompostnika. Prav tako buče slabo prenašajo sušo, zato jih med sušnimi obdobji občasno zalivamo.

 Če želimo, veliko plodov na eni rastlin, jo moramo vršičkati. Na glavni vreži odstranimo vrh za prvimi devetimi listi, prav tako naredimo tudi na prvih stranskih poganjkih. Na glavni vreži so namreč skoraj sami moški cvetovi, na prvih stranskih poganjkih je nekaj moških, nekaj ženskih cvetov, na drugih stranskih poganjkih pa so predvsem ženski cvetovi.

Kotrolna enota:
SI - EKO - 002