Opis izdelka
Fižol Mungo spada med stročnice. Njegovi kalčki so zelo popularni v azijski kuhinji.
Za ogled hranilne vrednosti kaljenega semena kliknite sliko s preglednico.
Kalčki fižola Mungo so vir (nad 15% PDV) vitamina C in folatov ter imajo visoko vsebnost (>3g/100kcal izdelka) prehranske vlaknine in (nad 30% PDV) vitamina K.
Kalčki fižola Munga so hrustljavi in blagega okusa, zato so primerni za različne tipe jedi. Če jih uporabljamo v kuhanih jedeh, jih dodamo tik pred koncem kuhanja, da ostanejo hrustljavi.
*seme dobro operemo
*namakamo 8-12 ur
*spiramo 2-3x dnevno
*čas kaljenja: 2-5 dni
*seme:kalčki = 1:2
*Če je možno, kalimo v temi. Na svetlobi bomo namreč dobili dolge tanke koreninice, v temi in pod pritiskom pa krajše, a bolj debele.
*Za kaljenje so primerni različni kalilniki, najbolj priporočamo kalilne vrečke in kozarce.
*Kalčke lahko v hladilniku shranjujemo do 5 tednov.
*Primerni so tudi za presnojedce, saj jih pred uporabo NI potrebno termično obdelati.
V izdelku je možna prisotnost gorčice v sledeh.
Kotrolna enota:
SI - EKO - 002
Za ogled hranilne vrednosti kaljenega semena kliknite sliko s preglednico.
Kalčki fižola Mungo so vir (nad 15% PDV) vitamina C in folatov ter imajo visoko vsebnost (>3g/100kcal izdelka) prehranske vlaknine in (nad 30% PDV) vitamina K.
Kalčki fižola Munga so hrustljavi in blagega okusa, zato so primerni za različne tipe jedi. Če jih uporabljamo v kuhanih jedeh, jih dodamo tik pred koncem kuhanja, da ostanejo hrustljavi.
*seme dobro operemo
*namakamo 8-12 ur
*spiramo 2-3x dnevno
*čas kaljenja: 2-5 dni
*seme:kalčki = 1:2
*Če je možno, kalimo v temi. Na svetlobi bomo namreč dobili dolge tanke koreninice, v temi in pod pritiskom pa krajše, a bolj debele.
*Za kaljenje so primerni različni kalilniki, najbolj priporočamo kalilne vrečke in kozarce.
*Kalčke lahko v hladilniku shranjujemo do 5 tednov.
*Primerni so tudi za presnojedce, saj jih pred uporabo NI potrebno termično obdelati.
V izdelku je možna prisotnost gorčice v sledeh.
Kotrolna enota:
SI - EKO - 002