Opis izdelka
Gorčica spada med kapusnice. Tako po okusu, kot tudi sestavi je zelo podoben ostalim predstavnikom te skupine.
Kalčki gorčice imajo zelo pekoč okus, ki spominja na redkev ali hren. Zato jih je najbolje kombinirati z živili bolj blagega okusa.
*seme dobro operemo
*namakamo 8-12 ur
*spiramo 3-5x dnevno
*čas kaljenja: 4-6 dni
*seme:kalčki = 1:5
*Pri kalčkih želimo zelenje, torej kalimo na svetlobi, a ne direktnem soncu.
*Za kaljenje so primerni različni kalilniki, najbolj od vseh pa kalilni pladnji.
*Osušene (na otip suhe) kalčke lahko shranjujemo v hladilniku do 2 tedna.
*Pred uporabo jih dobro speremo z vodo.
*Primerni so kot sestavina solat, namazov, mesnih jedi, itd.
Gorčica je alergen. Osebam, občutljivim nanjo, odsvetujemo uporabo oz. zaužitje.
Uporabno najmanj do:
MP: 30/11/2022
VP: 30/11/2022
500g: 30/11/2022
1kg: 30/11/2022
5kg: 30/09/2023
Kotrolna enota:
SI - EKO - 002
Kalčki gorčice imajo zelo pekoč okus, ki spominja na redkev ali hren. Zato jih je najbolje kombinirati z živili bolj blagega okusa.
*seme dobro operemo
*namakamo 8-12 ur
*spiramo 3-5x dnevno
*čas kaljenja: 4-6 dni
*seme:kalčki = 1:5
*Pri kalčkih želimo zelenje, torej kalimo na svetlobi, a ne direktnem soncu.
*Za kaljenje so primerni različni kalilniki, najbolj od vseh pa kalilni pladnji.
*Osušene (na otip suhe) kalčke lahko shranjujemo v hladilniku do 2 tedna.
*Pred uporabo jih dobro speremo z vodo.
*Primerni so kot sestavina solat, namazov, mesnih jedi, itd.
Gorčica je alergen. Osebam, občutljivim nanjo, odsvetujemo uporabo oz. zaužitje.
Uporabno najmanj do:
MP: 30/11/2022
VP: 30/11/2022
500g: 30/11/2022
1kg: 30/11/2022
5kg: 30/09/2023
Kotrolna enota:
SI - EKO - 002