Opis izdelka
Redkev Daikon je bela sorta redkve in spada med kapusnice. Tako po okusu, kot tudi sestavi je zelo podobna ostalim predstavnikom te skupine.
Imajo močan, precej pekoč okus, zato jih ne uporabljamo za osnovo jedi, ampak le kot dodatek. Primerni so kot sestavina solat, omlet, sendvičev, itd.
*seme dobro operemo
*namakamo 8-12 ur
*spiramo 2-3x dnevno
*čas kaljenja: 3-5 dni
*seme:kalčki = 1:5
*Pri kalčkih želimo zelenje,
torej kalimo na svetlobi,
a ne direktnem soncu.
*Za kaljenje so primerni različni kalilniki, najbolj od vseh pa kalilni pladnji in kalilni kozarci.
*Osušene (na otip suhe) kalčke lahko shranjujemo v hladilniku 2-4 tedne. Če jih shranjujemo dlje časa, postanejo še bolj pekoči, kot so sicer.
*Pred uporabo jih dobro speremo z vodo.
V izdelku je možna prisotnost gorčice v sledeh.
Kotrolna enota:
SI - EKO - 002
Imajo močan, precej pekoč okus, zato jih ne uporabljamo za osnovo jedi, ampak le kot dodatek. Primerni so kot sestavina solat, omlet, sendvičev, itd.
*seme dobro operemo
*namakamo 8-12 ur
*spiramo 2-3x dnevno
*čas kaljenja: 3-5 dni
*seme:kalčki = 1:5
*Pri kalčkih želimo zelenje,
torej kalimo na svetlobi,
a ne direktnem soncu.
*Za kaljenje so primerni različni kalilniki, najbolj od vseh pa kalilni pladnji in kalilni kozarci.
*Osušene (na otip suhe) kalčke lahko shranjujemo v hladilniku 2-4 tedne. Če jih shranjujemo dlje časa, postanejo še bolj pekoči, kot so sicer.
*Pred uporabo jih dobro speremo z vodo.
V izdelku je možna prisotnost gorčice v sledeh.
Kotrolna enota:
SI - EKO - 002