Opis izdelka
Brokoli spada med kapusnice. Tako po okusu, kot tudi sestavi je zelo podoben ostalim predstavnikom te skupine.
Kalčki brokolija imajo bolj blag okus kot ostale kapusnice, a še vedno rahlo pekoč. So zelo sveži in prijetno hrustljavi.
*seme dobro operemo
*namakamo 8-12 ur
*spiramo 2-3x dnevno
*čas kaljenja: 4-6 dni
*seme:kalčki = 1:5
*Pri kalčkih želimo zelenje, torej kalimo na svetlobi, a ne direktnem soncu.
*Za kaljenje so primerni različni kalilniki, najbolj od vseh pa kalilni pladnji.
*Osušene (na otip suhe) kalčke lahko shranjujemo v hladilniku 2-4 tedne.
*Pred uporabo jih dobro speremo z vodo.
*Primerni so kot sestavina solat, namazov, mesnih jedi, itd.
V izdelku je možna prisotnost gorčice v sledeh.
Kotrolna enota:
SI - EKO - 002
Kalčki brokolija imajo bolj blag okus kot ostale kapusnice, a še vedno rahlo pekoč. So zelo sveži in prijetno hrustljavi.
*seme dobro operemo
*namakamo 8-12 ur
*spiramo 2-3x dnevno
*čas kaljenja: 4-6 dni
*seme:kalčki = 1:5
*Pri kalčkih želimo zelenje, torej kalimo na svetlobi, a ne direktnem soncu.
*Za kaljenje so primerni različni kalilniki, najbolj od vseh pa kalilni pladnji.
*Osušene (na otip suhe) kalčke lahko shranjujemo v hladilniku 2-4 tedne.
*Pred uporabo jih dobro speremo z vodo.
*Primerni so kot sestavina solat, namazov, mesnih jedi, itd.
V izdelku je možna prisotnost gorčice v sledeh.
Kotrolna enota:
SI - EKO - 002