Opis izdelka
Čičerika spada med stročnice. Vzgoja njenih kalčkov je ena izmed najenostavnejših.
Kalčki čičerike imajo okus podoben kuhani čičeriki, rahlo spominja tudi na surov mlad grah. Uporabni so tako presni, kot tudi kuhani.
Primerni so kot sestavina solat, juh, namazov itd.
*seme dobro operemo
*namakamo 8-12 ur
*spiramo 2-3x dnevno
*čas kaljenja: 2-3 dni
*seme:kalčki = 1:2
*Če je možno, kalimo v temi. Če to ni možno, kalimo v senci - ne na direktnem soncu.
*Za kaljenje so primerni različni kalilniki, najbolj priporočamo kalilne vrečke in kozarce.
*Kalčke lahko v hladilniku shranjujemo 1-2 tedna.
*Primerni so tudi za presnojedce, saj jih pred uporabo NI potrebno termično obdelati.
V izdelku je možna prisotnost gorčice v sledeh.
Kotrolna enota:
SI - EKO - 002
Kalčki čičerike imajo okus podoben kuhani čičeriki, rahlo spominja tudi na surov mlad grah. Uporabni so tako presni, kot tudi kuhani.
Primerni so kot sestavina solat, juh, namazov itd.
*seme dobro operemo
*namakamo 8-12 ur
*spiramo 2-3x dnevno
*čas kaljenja: 2-3 dni
*seme:kalčki = 1:2
*Če je možno, kalimo v temi. Če to ni možno, kalimo v senci - ne na direktnem soncu.
*Za kaljenje so primerni različni kalilniki, najbolj priporočamo kalilne vrečke in kozarce.
*Kalčke lahko v hladilniku shranjujemo 1-2 tedna.
*Primerni so tudi za presnojedce, saj jih pred uporabo NI potrebno termično obdelati.
V izdelku je možna prisotnost gorčice v sledeh.
Kotrolna enota:
SI - EKO - 002