Količina:

0


Znesek:

0,00

Lepo vabljeni v šolsko trgovino »Pod kozolcem«!

PESTRA PONUDBA NAGROBNIH
ARANŽMAJEV IN NAGROBNEGA CVETJA

Čili Jalapeno eko seme

Amarant

Čili Jalapeno eko seme
  • Cena:

    2,80 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Čili Jalapeno
Capsicum annuum

 

Jalapeno so eni izmed najbolj znanih mehiških čilijev in so v tamkajšnji kulinariki ena izmed osnovnih začimb. Plodovi so dolgi do 7 cm z zaobljeno konico in debelim mesom. Plodovi so najprej zeleni, nato z zorenjem pordečijo. So zelo aromatični s prijetno pikantnostjo.
Stopnja na Scovillovi lestvici: do 5000 SCU (blago pekoči)

 

Paprike, feferone in čilije je potrebno sejati dovolj zgodaj, saj imajo dolgo rastno dobo. Sejemo jih v notranje prostore (npr. v lončke) od februarja do aprila. Ob kalitvi moramo biti zelo pozorni na temperaturo, saj potrebujejo vsaj 22 °C. V primeru, da je temperatura nižja, kali manj semen, prav tako pa za kalitev potrebujejo več časa.

 

Rastline so zelo občutljive na zmrzal, zato jih presadimo na stalno mesto (razen, če je zaščiteno, npr. v rastlinjaku) šele po koncu nevarnosti zmrzali, to je običajno po 15. maju.

 

Čez poletje paprike, feferoni in čiliji potrebujejo zalivanje, sicer ne tvorijo plodov. Najbolj primerno je zalivanje 1x na teden, ko med 2-4 sadike zlijemo po 10L vode. Tako gre voda v globino zemlje, rastline pa tja poženejo korenine in lažje prenašajo sušo.