Količina:

0


Znesek:

0,00

Spoštovane stranke,
obveščamo vas, da bo trgovina ZAPRTA od 15. 07. 2024 do 18. 08. 2024.
Trgovina se ponovno odpre 19. 08. 2024.

Hvala za razumevanje!
Želimo vam prijetne dopustniške dni. 

Lep pozdrav,
kolektiv trgovine "pod kozolcem"

Delovni čas trgovine:

Ponedeljek     8-16
Torek              8-16
Sreda             8-16
Četrtek           8-16
Petek              8-16
Sobota, nedelja in prazniki: Zaprto

Ekološko dejavnost kontrolira:
SI-EKO-002

Kultura Whitedaily 40 50u

CHR Hansen

Kultura Whitedaily 40 50u
  • Cena:

    14,00 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Kultura WhiteDaily je pakirana v vrečke, v kateri je 50 enot kulture, kar ustreza za cepljenje 500 litrov mleka. 

Mešanica homofermentativne kulture

Bakterije:

Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus

Lactococcus lactis subsp. cremoris

Lactococcus lactis subsp. lactis

Streptococcus thermophilus


UPORABNO ZA:  mladi sir in Feta sir


Priprava kulture: Vsebino vrečke zamrznjeno DVS kulture stresemo v 1 liter mleka, ki ga predhodno segrevamo 10 minut na temperaturi 90°C in nato ohladimo na temperaturo 20-25°C. Po dodatku kulture v mleko dobro premešamo (10 minut) in nato razdelimo na toliko enakih delov, odvisno koliko mleka usirjamo. Mleko s kulturo damo v posodice oziroma lončke s pokrovom ali pa pokrijemo s folijo in zamrznemo (-18°C). Ena posodica oziroma lonček tako pripravljene kulture ustreza za cepljenje sorazmernega dela mleka.

Primer: Če je kultura za 500 litrov mleka in če se usirjamo 50 litrov mleka, pripravljeno mešanico razdelimo na 10 lončkov (500/50=10). Pred dodatkom tako pripravljene kulture v mleko, posodico oziroma lonček ogrejemo v topli vodi (da vsebina odmrzne). Tako pripravljeno kulturo lahko cepimo v mleko.