Opis izdelka
RUKOLA ZA KALJENJE
*seme dobro operemo
*namakamo do 15 min
*spiramo 2-3x dnevno
*čas kaljenja: 4-6 dni
*seme:kalčki = 1:10
*Pri kalčkih želimo zelenje,
torej kalimo na svetlobi,
a ne direktnem soncu.
*Za kaljenje so primerni različni kalilniki, najbolj od vseh pa kalilni pladnji in kalilni kozarci.
*Osušene (na otip suhe) kalčke lahko shranjujemo v hladilniku 2-4 tedne.
*Pred uporabo jih dobro speremo z vodo.
V izdelku je možna prisotnost gorčice v sledeh.
Kotrolna enota:
SI - EKO - 002
*seme dobro operemo
*namakamo do 15 min
*spiramo 2-3x dnevno
*čas kaljenja: 4-6 dni
*seme:kalčki = 1:10
*Pri kalčkih želimo zelenje,
torej kalimo na svetlobi,
a ne direktnem soncu.
*Za kaljenje so primerni različni kalilniki, najbolj od vseh pa kalilni pladnji in kalilni kozarci.
*Osušene (na otip suhe) kalčke lahko shranjujemo v hladilniku 2-4 tedne.
*Pred uporabo jih dobro speremo z vodo.
V izdelku je možna prisotnost gorčice v sledeh.
Kotrolna enota:
SI - EKO - 002