Količina:

0


Znesek:

0,00

.

Delovni čas trgovine:

Ponedeljek     8-16
Torek              8-16
Sreda             8-16
Četrtek           8-16
Petek              8-16
Sobota, nedelja in prazniki: Zaprto

Kontrolni obrat:
SI-EKO-002

Čili Habanero tropski rdeči

Demeter

Čili Habanero tropski rdeči
  • Cena:

    3,30 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Čili Habanero tropical red
Capsicum chinense

Eni najbolj pekočih v Evropi dostopnih čilijev. Plodovi so do 5 cm dolgi in 3 cm široki, nagrbančeni. Plodovi so sprva zeleni, nato pa ob dozorevanju spremenijo barvo skozi oranžno do živo rdeče. Zelo aromatičnega okusa in visokega donosa.
Stopnja na Scovillovi lestvici: 350 000 SCU

Pekoče: 10/10


Paprike, feferone in čilije je potrebno sejati dovolj zgodaj, saj imajo dolgo rastno dobo. Sejemo jih v notranje prostore (npr. v lončke) od februarja do aprila. Ob kalitvi moramo biti zelo pozorni na temperaturo, saj potrebujejo vsaj 22 °C. V primeru, da je temperatura nižja, kali manj semen, prav tako pa za kalitev potrebujejo več časa.

Rastline so zelo občutljive na zmrzal, zato jih presadimo na stalno mesto (razen, če je zaščiteno, npr. v rastlinjaku) šele po koncu nevarnosti zmrzali, to je običajno po 15. maju.

Čez poletje paprike, feferoni in čiliji potrebujejo zalivanje, sicer ne tvorijo plodov. Najbolj primerno je zalivanje 1x na teden, ko med 2-4 sadike zlijemo po 10L vode. Tako gre voda v globino zemlje, rastline pa tja poženejo korenine in lažje prenašajo sušo.