Količina:

0


Znesek:

0,00

.

Delovni čas trgovine:

Ponedeljek     8-16
Torek              8-16
Sreda             8-16
Četrtek           8-16
Petek              8-16
Sobota, nedelja in prazniki: Zaprto

Kontrolni obrat:
SI-EKO-002

Knjiga Ekološko kmetijstvo

Kmečki Glas

Knjiga Ekološko kmetijstvo
  • Cena:

    28,00 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

EKOLOŠKO KMETIJSTVO (1.del: Pridelava poljščin in travinje)

Obseg kmetijskih površin z ekološko pridelavo se je v Evropi med letoma 2016 in 2017 povečal za 21 odstotkov, v Avstriji je delež teh površin že 24 odstotkov, v Sloveniji pa le okoli10 odstotkov.

V Založbi Kmečki glas smo z namenom, da bi se tudi pri nas povečala ekološka pridelava, prevedli zelo sodobno nemško knjigo o ekološkem kmetijstvu (izid
originala leta 2018). S pridom jo uporabljajo tudi avstrijski ekološki kmetje, ki so na področju kmetijstva zaradi podobnih naravnih razmer primerljivi z nami.

Na več kot 200 straneh je skrbno in podrobno obravanavana ekološka pridelava poljščin, opisane so vse sprejemljive metode gojenja posameznih kultur. Pomembna poglavja so:  kolobarjenje, skrb za hranila in organsko snov v tleh, obdelovanje tal, varstvo rastlin in zatiranje plevelov. Pri poljščinah in zelenjadnicah so dodani tehnološki listi za lažjo pridelavo posameznih rastlinskih vrst. Travinju je posvečeno posebno poglavje, kjer so opisane posamezne travniške rastline in njihov pomen s poudarkom na primernem shranjevanju in pripravi kakovostne krme.