Opis izdelka
Tatarska ajda (Fagopyrum tataricum) izvira iz področij Himalaje, kjer uspeva celo na nadmorski višini 3000 metrov. Kako je to mogoče? Tatarska ajda ustvari flavonoide kot so rutin in kvarcetin ter druge antioksidante, ki jo ščitijo pred ultravijoličnem sevanjem. Te snovi z nevtralizacijo prostih radikalov manjšajo škodo, ki jo povzroča to sevanje in tako lahko tatarska ajda uspeva tudi v tako nemogočih pogojih. In prav zaradi visoke vsebnosti antioksidantov, predvsem rutina je tatarska ajda v zadnjih letih zelo iskana. Moka iz tatarske ajde je zmleta v mlinu na kamen iz tatarske ajde, ki je zrasla na njivah ob Kolpi.
Moko iz tatarske ajde uporabljamo podobno kot klasično polnozrnato ajdovo moko. Lahko jo uporabimo za kruh, pite, piškote ali žgance. Pri pripravi kruha polnozrnate moke iz tatarske ajde ni treba popariti.
Kotrolna enota:
SI - EKO - 002
Moko iz tatarske ajde uporabljamo podobno kot klasično polnozrnato ajdovo moko. Lahko jo uporabimo za kruh, pite, piškote ali žgance. Pri pripravi kruha polnozrnate moke iz tatarske ajde ni treba popariti.
Kotrolna enota:
SI - EKO - 002