Količina:

0


Znesek:

0,00

.

Delovni čas trgovine:

Ponedeljek     8-16
Torek              8-16
Sreda             8-16
Četrtek           8-16
Petek              8-16
Sobota, nedelja in prazniki: Zaprto

Kontrolni obrat:
SI-EKO-002

Tsampa Štrudl 400g

Klepec

Tsampa Štrudl 400g
  • Cena:

    6,60 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Tsampa je instant jed tibetanskih menihov, pod različnimi imeni pa jed poznajo tudi drugod po svetu, recimo v Ekvadorju (imenovano Machica), na Kanarskih otokih, na Finskem in tudi v Afriki.
Na kmetiji Klepec jo pripravljajo iz domače ječmenove kaše. Ječmen je zrasel na belokranjskih njivah ob Kolpi. Tisti dan, ko je na kmetiji dan za praženje tsampe, velja še prav posebno vzdušje, saj pri praženju ječmenove kaše nastane omamno dišeč vonj.
Med postopkom praženja ječmenove kaše se škrob iz ječmena delno razgradi. To povzroči, da je tsampa nekoliko sladkastega, prijetnega okusa.

Tsampa ima tudi nizek glikemični indeks, zato je priporočljiva za uživanje diabetikov. Je dober vir tiamina, selena, mangana in železa.

Ker je tsampa že prepražena, je toplotno obdelana in nadaljnjega kuhanja ne potrebuje. Je enostavna rešitev za hitri zajtrk med tednom tako za odrasle kot za otroke. Z dodatkom kakava in žlice medu je skoraj kot priljubljeni čokolino - le brez sladkorja in vseh umetnih dodatkov.

Kakšen je okus štrudl tsampe?
Predstavljajte si topel, dišeč štrudelj, vonj po cimetu in jabolkih, kako celotna hiša diši po ravnokar pečenem štrudlju. Kako se vam že samo ob misli na okusni jabolčni zavitek začnejo cediti sline in takoj veste, da bo dan boljši.
Vse te okuse smo spakirali v štrudl tsampo. Da bi prišli do slastne kombinacije jabolk, cimeta, rozin in rumovega sladkorja ne potrebujete pečice, niti obiska najljubše babice. Vsebino vrečke samo zmešate s toplo tekočino, brez kuhanja in že lahko jeste.