Opis izdelka
Mojca Koman, strokovnjakinja za zdravo prehrano, je v knjigi zbrala 65 receptov za jedi z rižem, ki jih lahko pripravimo z lahko dostopnimi in domačimi sestavinami. Recepte je razdelila v šest sklopov; prve so predstavljene solate, sledijo jim juhe in enolončnice, predjedi in prigrizki, glavne jedi, rižote in na koncu seveda sladice. Med njimi najdemo nekaj slovenskemu jedcu dobro znanih, pa tudi nekaj bolj eksotičnih jedi. Te bodo popestrile vaš vsakdan. Kdo bi se branil sveže pripravljene rižote s temnim pivom in kranjsko klobaso, rižote z jajčevcem in zrelim ovčjim sirom ali sirovih arancinov? Knjiga pa niso zgolj zbrani različni recepti, saj je vsaka jed na kratko predstavljena, najdemo lahko tudi koristne nasvete, od tega, kako pravilno odmeriti riž, do nasvetov staršem. Med temi se nam zdi posebno posrečen zapis o rižoti z žafranom, ki pravi: "Ponekod tej rižoti pravijo tudi zlata rižota. Od tu do rižote za kraljeviče in kraljične ni več daleč, sicer pa je popolnoma nesporna rižota za večino mladine."
Za knjigo bi lahko rekli, da je slavospev rižu, živilu, na katero Slovenci pogosto pozabimo ali pa ga imamo za manjvredno zamenjavo krompirja. V nagovoru bralcu avtorica pove, da želi z recepti prebuditi naše čute in nas preprosto navdušiti nad tem osnovnim živilom večine svetovnega prebivalstva.
Knjiga Jedi z rižem je lično izdelana in s širokim naborom fotografij opremljena kuharica, vredna listanja in preizkušanja.
Za knjigo bi lahko rekli, da je slavospev rižu, živilu, na katero Slovenci pogosto pozabimo ali pa ga imamo za manjvredno zamenjavo krompirja. V nagovoru bralcu avtorica pove, da želi z recepti prebuditi naše čute in nas preprosto navdušiti nad tem osnovnim živilom večine svetovnega prebivalstva.
Knjiga Jedi z rižem je lično izdelana in s širokim naborom fotografij opremljena kuharica, vredna listanja in preizkušanja.