Opis izdelka
Pripročnik je namenjen vsem, ki za načrtujete zase predelati manjše količine mleka v okusne mlečne izdelke. Seveda je namenjen tudi vsem, ki ste na tem področju že bolj samozavestni in spretni, pa bi želeli svoje znanje iz mlekarstva preizkusiti še z izdelavo kakšnega drugega mlečnega izdelka.
Priročnik ima več poglavij, v katerih so posebej izpostavljeni:
osnovni pogoji za uspešno izdelavo kakovostnih,
- mlečnih izdelkov,
- pomen izvajanja osnovnih,
- higienskih načel v mlekarstvu,
- poznavanje lastnosti mleka,
- pripomočki za izdelavo,
- mlečnih izdelkov,
- tehnološki postopki,
- izdelave najpomembnejših mlečnih izdelkov,
- lastnosti in morebitne,
- napake vsakega predstavljenega mlečnega izdelka,
- pomen pravilnega ravnanja z mlečnimi izdelki.
Priročnik ima več poglavij, v katerih so posebej izpostavljeni:
osnovni pogoji za uspešno izdelavo kakovostnih,
- mlečnih izdelkov,
- pomen izvajanja osnovnih,
- higienskih načel v mlekarstvu,
- poznavanje lastnosti mleka,
- pripomočki za izdelavo,
- mlečnih izdelkov,
- tehnološki postopki,
- izdelave najpomembnejših mlečnih izdelkov,
- lastnosti in morebitne,
- napake vsakega predstavljenega mlečnega izdelka,
- pomen pravilnega ravnanja z mlečnimi izdelki.