Količina:

0


Znesek:

0,00

.

Delovni čas trgovine:

Ponedeljek     8-16
Torek              8-16
Sreda             8-16
Četrtek           8-16
Petek              8-16
Sobota, nedelja in prazniki: Zaprto

Kontrolni obrat:
SI-EKO-002

Tsampa Gibanica 400 g

Klepec

Tsampa Gibanica 400 g
  • Cena:

    6,90 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Zakaj bi sebi in svojim najdražjim postregli s tsampo?
Tsampa je narejena iz ječmena, ki je zrasel na naših njivah.
Tsampa je priljubljen hiter obrok v službi, za zajtrk ali hitro malico. Je že toplotno obdelana in ne potrebuje kuhanja. 

Tsampa gibanica. Veliko vas je, ki naravnost obožujete štrudl tsampo. Zelo nas zanima kako vam bo všeč okus gibanica.
Saj veste ... mak, orehi, jabolka, rozine ... izključno dobre stvari! Si bolj čokoladne sorte ali pa mogoče obožuješ lešnik, mogoče pistacijo?
Med našo ponudbo najdeš tudi več  različic tsampe, za vsak okus nekaj. 

Sestavine: tsampa 36%, mak, orehi, iofilizirana jabolka, cimet, limonina lupina, kokosov sladkor, kokosovo mleko v prahu, aroma ruma.
Poreklo: Slovenija.
Količina: 400 g. 

Tsampa je instant jed tibetanskih menihov, pod različnimi imeni pa jed poznajo tudi drugod po svetu, recimo v Ekvadorju (imenovano Machica), na Kanarskih otokih, na Finskem in tudi v Afriki.
Na kmetiji Klepec jo pripravljajo iz domače ječmenove kaše. Ječmen je zrasel na belokranjskih njivah ob Kolpi. Tisti dan, ko je na kmetiji dan za praženje tsampe, velja še prav posebno vzdušje, saj pri praženju ječmenove kaše nastane omamno dišeč vonj.
Med postopkom praženja ječmenove kaše se škrob iz ječmena delno razgradi. To povzroči, da je tsampa nekoliko sladkastega, prijetnega okusa.

Tsampa ima tudi nizek glikemični indeks, zato je priporočljiva za uživanje diabetikov. Je dober vir tiamina, selena, mangana in železa.