Opis izdelka
Jagodna tsampa kot hitra malica ali zajtrk?
Jagodna tsampa tekne tako s toplo vodo, mlekom ali čajem ali pa v jogurtu.
Hitro pripravljen obrok brez kuhanja, z okusom po jagodi in narejen iz samih slastnih sestavin.
Slišali smo, da nekateri tsampo dodajo tudi kot del jutranjega smutija.
Sestavine: tsampa 64%, iofilizirane jagode 5%, kokosov sladkor, kokosovo mleko v prahu
Poreklo: Slovenija, ječmen je pridelan na belokranjskih njivah kmetije Klepec
Izdelek vsebuje gluten.
Količina: 400 g.
Tsampa je instant jed tibetanskih menihov, pod različnimi imeni pa jed poznajo tudi drugod po svetu, recimo v Ekvadorju (imenovano Machica), na Kanarskih otokih, na Finskem in tudi v Afriki.
Na kmetiji Klepec jo pripravljajo iz domače ječmenove kaše. Ječmen je zrasel na belokranjskih njivah ob Kolpi. Tisti dan, ko je na kmetiji dan za praženje tsampe, velja še prav posebno vzdušje, saj pri praženju ječmenove kaše nastane omamno dišeč vonj.
Med postopkom praženja ječmenove kaše se škrob iz ječmena delno razgradi. To povzroči, da je tsampa nekoliko sladkastega, prijetnega okusa.
Tsampa ima tudi nizek glikemični indeks, zato je priporočljiva za uživanje diabetikov. Je dober vir tiamina, selena, mangana in železa.
Jagodna tsampa tekne tako s toplo vodo, mlekom ali čajem ali pa v jogurtu.
Hitro pripravljen obrok brez kuhanja, z okusom po jagodi in narejen iz samih slastnih sestavin.
Slišali smo, da nekateri tsampo dodajo tudi kot del jutranjega smutija.
Sestavine: tsampa 64%, iofilizirane jagode 5%, kokosov sladkor, kokosovo mleko v prahu
Poreklo: Slovenija, ječmen je pridelan na belokranjskih njivah kmetije Klepec
Izdelek vsebuje gluten.
Količina: 400 g.
Tsampa je instant jed tibetanskih menihov, pod različnimi imeni pa jed poznajo tudi drugod po svetu, recimo v Ekvadorju (imenovano Machica), na Kanarskih otokih, na Finskem in tudi v Afriki.
Na kmetiji Klepec jo pripravljajo iz domače ječmenove kaše. Ječmen je zrasel na belokranjskih njivah ob Kolpi. Tisti dan, ko je na kmetiji dan za praženje tsampe, velja še prav posebno vzdušje, saj pri praženju ječmenove kaše nastane omamno dišeč vonj.
Med postopkom praženja ječmenove kaše se škrob iz ječmena delno razgradi. To povzroči, da je tsampa nekoliko sladkastega, prijetnega okusa.
Tsampa ima tudi nizek glikemični indeks, zato je priporočljiva za uživanje diabetikov. Je dober vir tiamina, selena, mangana in železa.