Opis izdelka
Malinina tsampa za hitro malico ali zajtrk?
Tsampa je narejena iz ječmena, ki je zrasel na naših njivah ob Kolpi.
Tsampa je suho pražena, torej je toplotno že obdelana in ne potrebuje kuhanja.
Okusen zajtrk ali malica na mizi v manj kot minuti? Ja, pa še slasten in iz samih dobrih sestavin za povrh!
Tsampi smo dodali maline, kokosov sladkor in kokosovo moko. Je brez belega sladkorja, veganska in odličnega okusa.
Sestavine: tsampa, 54%, iofilizirane maline 4%, kokosov sladkor, kokosova moka
Poreklo: Slovenija, ječmen je pridelan na belokranjskih njivah kmetije Klepec
Izdelek vsebuje gluten.
Količina: 400 g.
Tsampa je instant jed tibetanskih menihov, pod različnimi imeni pa jed poznajo tudi drugod po svetu, recimo v Ekvadorju (imenovano Machica), na Kanarskih otokih, na Finskem in tudi v Afriki.
Na kmetiji Klepec jo pripravljajo iz domače ječmenove kaše. Ječmen je zrasel na belokranjskih njivah ob Kolpi. Tisti dan, ko je na kmetiji dan za praženje tsampe, velja še prav posebno vzdušje, saj pri praženju ječmenove kaše nastane omamno dišeč vonj.
Med postopkom praženja ječmenove kaše se škrob iz ječmena delno razgradi. To povzroči, da je tsampa nekoliko sladkastega, prijetnega okusa.
Tsampa ima tudi nizek glikemični indeks, zato je priporočljiva za uživanje diabetikov. Je dober vir tiamina, selena, mangana in železa.
Tsampa je narejena iz ječmena, ki je zrasel na naših njivah ob Kolpi.
Tsampa je suho pražena, torej je toplotno že obdelana in ne potrebuje kuhanja.
Okusen zajtrk ali malica na mizi v manj kot minuti? Ja, pa še slasten in iz samih dobrih sestavin za povrh!
Tsampi smo dodali maline, kokosov sladkor in kokosovo moko. Je brez belega sladkorja, veganska in odličnega okusa.
Sestavine: tsampa, 54%, iofilizirane maline 4%, kokosov sladkor, kokosova moka
Poreklo: Slovenija, ječmen je pridelan na belokranjskih njivah kmetije Klepec
Izdelek vsebuje gluten.
Količina: 400 g.
Tsampa je instant jed tibetanskih menihov, pod različnimi imeni pa jed poznajo tudi drugod po svetu, recimo v Ekvadorju (imenovano Machica), na Kanarskih otokih, na Finskem in tudi v Afriki.
Na kmetiji Klepec jo pripravljajo iz domače ječmenove kaše. Ječmen je zrasel na belokranjskih njivah ob Kolpi. Tisti dan, ko je na kmetiji dan za praženje tsampe, velja še prav posebno vzdušje, saj pri praženju ječmenove kaše nastane omamno dišeč vonj.
Med postopkom praženja ječmenove kaše se škrob iz ječmena delno razgradi. To povzroči, da je tsampa nekoliko sladkastega, prijetnega okusa.
Tsampa ima tudi nizek glikemični indeks, zato je priporočljiva za uživanje diabetikov. Je dober vir tiamina, selena, mangana in železa.