Opis izdelka
'Obožujem pistacijo! Obožujem okus pistacije! Kako je dobra pistacija!'
A se tudi ti najdeš med tistimi, ki jim jedi s pistacijo polepšajo dan?
Močno upamo, ker ta okus tsampe s pistacijo je tako zelo dober. No, najbrž smo pristranski, a v fazi testiranja in priprave okusa se nam je zdelo, da je ta okus nujno poskusiti večkrat.
Pa ne nujno zaradi testiranja, bolj zaradi res okusne kombinacije tsampe, pistacije in bele čokolade.
Sestavine: tsampa 54%, bela čokolada 16%, pistacija 16%, kokosov sladkor
Poreklo: Slovenija, ječmen je pridelan na belokranjskih njivah kmetije Klepec
Izdelek vsebuje gluten.
Količina: 400 g.
Tsampa je instant jed tibetanskih menihov, pod različnimi imeni pa jed poznajo tudi drugod po svetu, recimo v Ekvadorju (imenovano Machica), na Kanarskih otokih, na Finskem in tudi v Afriki.
Na kmetiji Klepec jo pripravljajo iz domače ječmenove kaše. Ječmen je zrasel na belokranjskih njivah ob Kolpi. Tisti dan, ko je na kmetiji dan za praženje tsampe, velja še prav posebno vzdušje, saj pri praženju ječmenove kaše nastane omamno dišeč vonj.
Med postopkom praženja ječmenove kaše se škrob iz ječmena delno razgradi. To povzroči, da je tsampa nekoliko sladkastega, prijetnega okusa.
Tsampa ima tudi nizek glikemični indeks, zato je priporočljiva za uživanje diabetikov. Je dober vir tiamina, selena, mangana in železa.
A se tudi ti najdeš med tistimi, ki jim jedi s pistacijo polepšajo dan?
Močno upamo, ker ta okus tsampe s pistacijo je tako zelo dober. No, najbrž smo pristranski, a v fazi testiranja in priprave okusa se nam je zdelo, da je ta okus nujno poskusiti večkrat.
Pa ne nujno zaradi testiranja, bolj zaradi res okusne kombinacije tsampe, pistacije in bele čokolade.
Sestavine: tsampa 54%, bela čokolada 16%, pistacija 16%, kokosov sladkor
Poreklo: Slovenija, ječmen je pridelan na belokranjskih njivah kmetije Klepec
Izdelek vsebuje gluten.
Količina: 400 g.
Tsampa je instant jed tibetanskih menihov, pod različnimi imeni pa jed poznajo tudi drugod po svetu, recimo v Ekvadorju (imenovano Machica), na Kanarskih otokih, na Finskem in tudi v Afriki.
Na kmetiji Klepec jo pripravljajo iz domače ječmenove kaše. Ječmen je zrasel na belokranjskih njivah ob Kolpi. Tisti dan, ko je na kmetiji dan za praženje tsampe, velja še prav posebno vzdušje, saj pri praženju ječmenove kaše nastane omamno dišeč vonj.
Med postopkom praženja ječmenove kaše se škrob iz ječmena delno razgradi. To povzroči, da je tsampa nekoliko sladkastega, prijetnega okusa.
Tsampa ima tudi nizek glikemični indeks, zato je priporočljiva za uživanje diabetikov. Je dober vir tiamina, selena, mangana in železa.