Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

POSEBNO OBVESTILO ZARADI IZREDNIH RAZMER:

Spremenjen odpiralni čas do preklica:

PON. – SRE. in PET. : 8:00 – 16:00
ČET. 8:00 - 18:00

Koromač


KOMARČEK ali SLADKI KOROMAČ 
Že v Antiki so cenili aromatične in zdravilne lastnosti koromača. 
Vsebuje olje, minerale, vitamine C, E in druge, folno kislino in betakaroten. Uporabljamo ga proti prehladu, pri kašlju, v primeru najrazličnejših prebavnih težav, je diuretik, razstruplja, krepi imunski sistem, lajša bolečine v mišicah in pomaga proti revmi.
Gomolji koromača se uživajo presni, kuhani ali pečeni. Odlični so v solatah, juhah, enolončnicah, najbolj priljubljeni pa so kot priloga k pečenkam. Listki oziroma poganjki na gomoljih se uporabljajo sveži, dodajamo pa jih raznim namazom, na primer maslu ali majonezi, ali pa z njimi okrasimo juhe, solate ter ribje jedi.
Še nekaj receptov:
Koromač v pečici
Nadevan koromač
Juha iz koromača in pora
 
Pohiti, zaloge so omejene :) 
Lep pozdrav,
Ekipa trgovine pod kozolcem